Στείλτε μας το email σας!

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Βρείτε μας!
Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγκαταστάσεις
Εθνικής Αντιστάσεως 33
Γέρακας  Αττικής
Τ.Κ. 15344

Τηλέφωνο
+30 211 410 3612

Email
info@gymnastichouse.gr

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΗΛΙΚΙΕΣ 5 ΚΑΙ ΑΝΩ (ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ)

Η Ρυθμική Γυμναστική χαρακτηρίζεται από κίνηση με συνοδεία μουσικής και χρήση φορητών οργάνων. Είναι Ολυμπιακό άθλημα και ανήκει στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (F.I.G).Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι η μπάλα, το σχοινάκι, το στεφάνι, η κορδέλα και οι κορύνες. Είναι αποκλειστικά γυναικείο άθλημα, ατομικό ή ομαδικό και η ενασχόληση μπορεί να αρχίσει από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Ξεκινώντας με τη ρυθμική γυμναστική το παιδί διδάσκεται τις βασικές αρχές του αθλήματος όπως άλματα, ισορροπίες, κυματισμούς, στροφές καθώς και την τεχνική του χορού. Στη συνέχεια γίνεται χρήση και εκμάθηση των οργάνων με αιωρήσεις, περιφορές, χτυπήματα, κυλίσματα και ρίψεις αυτών. Η δημιουργία χορογραφίας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού άσκησης με την χρήση οργάνων και τη συνοδεία μουσικής.

Το εν λόγω άθλημα επικεντρώνεται στη δημιουργικότητα και την εκφραστικότητα με πολλά οφέλη για το σώμα αποκτώντας δύναμη, ευλυγισία και καλύτερη στάση σώματος.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ