Στείλτε μας το email σας!

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Βρείτε μας!
Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγκαταστάσεις
Εθνικής Αντιστάσεως 33
Γέρακας  Αττικής
Τ.Κ. 15344

Τηλέφωνο
+30 211 410 3612

Email
info@gymnastichouse.gr

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ & ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Η Ακροβατική Γυμναστική είναι το άθλημα εκείνο κατά το οποίο οι αθλητές χρησιμοποιούν το ίδιο τους το σώμα για να δημιουργήσουν βάσεις, στηρίξεις και ισορροπίες. Αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και είναι αποτέλεσμα συνδυασμού των δύο βασικών αγωνισμάτων της γυμναστικής, ενόργανης και ρυθμικής. Δεν ανήκει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων, παρόλα αυτά όμως στηρίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία γυμναστικής (F.I.G) δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες.

Το παραπάνω άθλημα αναφέρεται σε αγόρια και κορίτσια από την ηλικία των πέντε ετών τα οποία δημιουργούν μικρές ομάδες των δύο, τριών και τεσσάρων ατόμων. Οι ασκήσεις που εκτελούνται έχουν αρκετή δυσκολία καθώς απαιτείται μεγάλη ακρίβεια και τέλεια συνεργασία μεταξύ των αθλητών.  Το έδαφος είναι το μόνο όργανο στο οποίο αγωνίζονται αλλά η εκμάθηση των ασκήσεων απαιτεί την χρήση πολλών οργάνων της ενόργανης γυμναστικής.

Σαν άθλημα έχει έντονη εκφραστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα και για τη δημιουργία της χορογραφίας απαιτούνται στοιχεία χορού με την θεατρικότητα να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι ένα ιδιαίτερα θεαματικό άθλημα και όπως όλα τα αγωνίσματα της γυμναστικής προσφέρει πολυδιάστατη άσκηση και υγεία για το σώμα και το πνεύμα.