Στείλτε μας το email σας!

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Βρείτε μας!
Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγκαταστάσεις
Εθνικής Αντιστάσεως 33
Γέρακας  Αττικής
Τ.Κ. 15344

Τηλέφωνο
+30 211 410 3612

Email
info@gymnastichouse.gr

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΗΛΙΚΙΕΣ 5 ΚΑΙ ΑΝΩ (ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ. ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ)

Η Ενόργανη γυμναστική είναι το άθλημα εκείνο που απαιτεί τελειότητα της εκτέλεσης των ασκήσεων σε συνδυασμό με την δυσκολία. Είναι Ολυμπιακό άθλημα και στηρίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία γυμναστικής (F.I.G). Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από την ηλικία των τεσσάρων ετών ενώ η πρώτη συμμετοχή σε αγώνες ξεκινάει από τα επτά έτη. Τα  όργανα των γυναικών είναι τέσσερα, το άλμα, το δίζυγο, η  δοκός ισορροπίας και το έδαφος, ενώ των ανδρών είναι έξι, το έδαφος, ο πλάγιος ίππος, οι κρίκοι, το άλμα, το δίζυγο και το μονόζυγο.

Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πολύπλευρη εκγύμναση, ενώ λόγω του μεγάλου αριθμού των ασκήσεων απαιτούνται περισσότερες ώρες προπόνησης σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα της γυμναστικής. Η εκμάθηση ξεκινά κυρίως από το έδαφος και προχωράει προς τα υπόλοιπα διαθέσιμα όργανα με σκοπό πάντα την επίτευξη περισσότερων ασκήσεων δυσκολίας.

 Το συγκεκριμένο άθλημα καλλιεργεί και αναπτύσσει τα φυσικά χαρακτηριστικά  του ανθρώπου όπως τη δύναμη, την ευλυγισία και την ισορροπία, δημιουργώντας πολλά οφέλη για το σώμα και το πνεύμα. Τέλος, η διαδικασία της προπόνησης στοχεύει επιπλέον στην δημιουργικότητα, την ομαδικότητα και την πειθαρχία.