Στείλτε μας το email σας!

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Βρείτε μας!
Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγκαταστάσεις
Εθνικής Αντιστάσεως 33
Γέρακας  Αττικής
Τ.Κ. 15344

Τηλέφωνο
+30 211 410 3612

Email
info@gymnastichouse.gr

ΒΑΣΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΗΛΙΚΙΕΣ 3 ΕΩΣ 5 (ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΠΑΙΓΝΙΩΔΗ ΜΟΡΦΗ)

Η Βασική ή ελεύθερη γυμναστική συμβάλλει στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης άποψης του όρου ‘’γυμναστική’’. Παρέχει ένα πλούσιο περιεχόμενο με βασικά στοιχεία για την άσκηση και την προετοιμασία των αθλητών. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από την ηλικία των τριών ετών και δίνει τις βάσεις για μελλοντική επιλογή αθλήματος.

Ως προετοιμασία ορίζεται η γύμναση για υγεία και φυσική κατάσταση αναλύοντας τις φυσικές ικανότητες αντοχής, δύναμης, ευλυγισίας και ταχύτητας. Διδάσκεται η βασικότερη δομή της ημερήσιας προπόνησης με την εκμάθηση της προθέρμανσης, του κυρίου μέρους και της αποθεραπείας. Τα χαρακτηριστικά της βασικής γυμναστικής είναι η δημιουργικότητα, ο πειραματισμός, η  φυσικότητα, η ελευθερία και η εκφραστικότητα δίνοντας έτσι μία παιδαγωγική διάσταση.

Τα βασικά στοιχεία των κινήσεων που διδάσκονται είναι μετακινήσεις, στροφές, ισορροπίες, άλματα και προσγειώσεις καθώς και οι βασικές θέσεις σώματος. Τέλος, γίνεται γνωριμία των αθλημάτων  της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής με ασκήσεις εδάφους, ασκήσεις στα όργανα, εξαρτήσεις, αιωρήσεις, άλματα, χρήση των οργάνων με  περιφορές, πετάγματα και κυλίσματα αντίστοιχα.