Ρυθμική Γυμναστική  

Η Ρυθμική Γυμναστική χαρακτηρίζεται από κίνηση με συνοδεία μουσικής και χρήση φορητών οργάνων. Είναι Ολυμπιακό άθλημα και ανήκει στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (F.I.G). Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι η μπάλα, το σχοινάκι, το στεφάνι, η κορδέλα και οι κορύνες. Είναι αποκλειστικά γυναικείο άθλημα, ατομικό ή ομαδικό και η ενασχόληση μπορεί να αρχίσει από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Ξεκινώντας με τη ρυθμική γυμναστική το παιδί διδάσκεται τις βασικές αρχές του αθλήματος όπως άλματα, ισορροπίες, κυματισμούς, στροφές καθώς και την τεχνική του χορού. Στη συνέχεια γίνεται χρήση και εκμάθηση των οργάνων με αιωρήσεις, περιφορές, χτυπήματα, κυλίσματα και ρίψεις αυτών. Η δημιουργία χορογραφίας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού άσκησης με την χρήση οργάνων και τη συνοδεία μουσικής. Το εν λόγω άθλημα επικεντρώνεται στη δημιουργικότητα και την εκφραστικότητα με πολλά οφέλη για το σώμα αποκτώντας δύναμη, ευλυγισία και καλύτερη στάση σώματος.

Στα δικά μας τμήματα, τα παιδιά ξεκινούν τη ρυθμική γυμναστική από την ηλικία των 5 ετών ενώ η προετοιμασία με τη χρήση οργάνων ξεκινάει σε παιγνιώδη μορφή από το τμήμα της βασικής γυμναστικής. Περιλαμβάνει την εκμάθηση ασκήσεων και τη χρήση όλων των οργάνων της ρυθμικής γυμναστικής καθώς και χορογραφική προετοιμασία. Σε όλα μας τα τμήματα η προπόνηση γίνεται πολύπλευρη με την εκμάθηση όλων των στοιχείων της γυμναστικής, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο, την ηλικία και τις ανάγκες του κάθε τμήματος.