Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν τα μαθήματα ;

Ξεκινάμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη και τελειώνουμε στα τέλη Ιουλίου.

Πόσες φορές την εβδομάδα ;

Τα μαθήματα για τις ηλικίες των τεσσάρων έως δέκα ετών γίνονται δύο φορές την εβδομάδα από μία ώρα σε συγκεκριμένο τμήμα που έχουν ενταχθεί. Οι μεγαλύτερες ηλικίες κάνουν μιάμιση ώρα προπόνηση ενώ τα αγωνιστικά τμήματα κάνουν δύο με τρείς ώρες ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Τι φοράνε στην προπόνηση ;

Κολάν γυμναστικής, με στενό μπλουζάκι και κάλτσες που δεν γλιστράνε εκτός και αν υπάρχει κορμάκι ή στολή επίδειξης από προηγούμενες χρονιές οπότε είναι αναγκαίο να το φοράνε. Επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμα ρούχα από την συλλογή μας, ρωτήστε στην γραμματεία για να ενημερωθείτε.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στην ενόργανη και τη ρυθμική γυμναστική ;

Η διαφορά αναφέρεται στα κείμενά μας εντός του site, άλλωστε εμείς ειδικευόμαστε το άθλημα της γενικής γυμναστικής το οποίο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία.  Διδάσκεται η Ενόργανη, η Ρυθμική και η Ακροβατική γυμναστική σε όλα τα τμήματα, με προσαρμοσμένο ασκησιολόγιο ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των αθλητών. Η προπόνηση των παιδιών είναι πολύπλευρη και εκπαιδεύονται σε όλα τα διαθέσιμα όργανα.

Κάνετε κάποια εκδήλωση – επίδειξη ;

Πρίν από τα Χριστούγεννα πραγματοποιείται ένα ανοιχτό μάθημα εντός του γυμναστηρίου με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές να παρουσιάσουν τις ασκήσεις τους παρουσία κοινού αλλά και στους γονείς να δούν την πρόοδο των παιδιών τους. Στο τέλος της σεζόν γίνεται μία εκδήλωση – επιδείξεις σε κάποιο χώρο εκτός γυμναστηρίου όπου παρουσιάζονται συνολικά όλες οι ομάδες του γυμναστηρίου και πραγματοποιείται περίπου στα μέσα Ιουνίου.

Τι χρειάζεστε για την εγγραφή και για την επανεγγραφή ;

Για την εγγραφή του νέου αθλητή χρειάζεται μία αίτηση που συμπληρώνεται εντός του γυμναστηρίου, με δύο φωτογραφίες, βεβαίωση παιδιάτρου ή παθολόγου και κόστος 10,00 €. Για την επανεγγραφή χρειάζεται η ανανέωση της ιατρικής βεβαίωσης. Χωρίς αυτή οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις προπονήσεις.

Τι άλλες οικονομικές υποχρεώσεις έχουμε πέρα από το μηνιαίο κόστος ;

Την αγορά μιας στολής η οποία θα φορεθεί στις πρόβες και στις εκδηλώσεις ή στους αγώνες καθώς και στις προπονήσεις της επόμενης χρονιάς. Τα τμήματα που λαμβάνουν μέρος σε festival και contest πληρώνουν το κόστος της εκάστοτε διοργάνωσης καθώς και την κάρτα αθλητή της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας προκειμένου να μπορούν να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις.

Πότε και που μπορώ να σας βρω από κοντά ;

Το γυμναστήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 16.00 ως τις 20.30 το βράδυ, μπορείτε να μας επισκεφθείτε οποιαδήποτε στιγμή στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 33 στο Γέρακα. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2114103612 και απαντάμε στο ωράριο λειτουργίας, διαφορετικά εκτός από το site υπάρχει και η σελίδα στο facebook όπου αναρτώνται όλα τα νέα μας καθώς και οι ανακοινώσεις περί λειτουργίας ή υποχρεώσεων του γυμναστηρίου μας.

Έχω δικαίωμα δοκιμαστικού μαθήματος ;

Υπάρχει το δικαίωμα ενός ακόμα και δύο δοκιμαστικών μαθημάτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Σε περίπτωση που ο αθλητής – αθλήτρια θέλει να ξεκινήσει σε κάποιο τμήμα, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε εγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες δεδομένου ότι ο αριθμός των ατόμων ανά τμήμα είναι συγκεκριμένος.