Γενική Γυμναστική (Τμήματα υποδομών)

Tο γυμναστήριο μας ειδικεύεται στο άθλημα της γενικής γυμναστικής. Διδάσκονται όλα τα αθλήματα της γυμναστικής , ενόργανη , ρυθμική και ακροβατική , σε όλα τα τμήματα και σε κάθε ηλικία.

Ο όρος Γενική Γυμναστική ή αλλιώς Γυμναστική Για Όλους αναφέρεται στο συνδυασμό των αγωνισμάτων της ενόργανης, ρυθμικής, ακροβατικής, του τραμπολίνο και της αεροβικής. Δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας έδαφος παγκοσμίως, καθώς ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται με αυτό το είδος άσκησης. Αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες και δίνει την δυνατότητα εκγύμνασης σε πολλά επίπεδα στοχεύοντας στην έκφραση και στη δημιουργία νέων ιδεών. 

Η Γενική Γυμναστική εξελίσσεται συνεχώς, με δυνατότητα συμμετοχής σε φεστιβάλ γυμναστικής αλλά και επίσημους διαγωνισμούς που στηρίζονται από τις ομοσπονδίες των χωρών και από τη Διεθνή ομοσπονδία γυμναστικής (F.I.G). Δεν απαιτεί πολύωρες προπονήσεις και δεν ανήκει στην κατηγορία του πρωταθλητισμού με κύριο χαρακτηριστικό της την άσκηση για όλους.

Τα βασικά στοιχεία του αθλήματος είναι ο πειραματισμός, ο αυθορμητισμός, η εκφραστικότητα και η ανακάλυψη νέων τρόπων γύμνασης που προσφέρουν υγεία και ευεξία. Συνδυάζει την κίνηση με την θεατρικότητα και την συνοδεία μουσικής επένδυσης καθώς και τη χρήση αυτοσχέδιων ή μη οργάνων.