Γενική Γυμναστική (τμήμα για ηλικίες 13 και άνω) 
Διδάσκονται όλα τα αθλήματα της γυμναστικής , ενόργανη , ρυθμική και ακροβατική .

Ο όρος Γενική Γυμναστική ή αλλιώς Γυμναστική Για Όλους αναφέρεται στο συνδυασμό των αγωνισμάτων της ενόργανης, ρυθμικής, ακροβατικής, του τραμπολίνο και της αεροβικής. Δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας έδαφος παγκοσμίως, καθώς ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται με αυτό το είδος άσκησης. Αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες και δίνει την δυνατότητα εκγύμνασης σε πολλά επίπεδα στοχεύοντας στην έκφραση και στη δημιουργία νέων ιδεών. Αφορά αθλητές και αθλήτριες μεγαλύτερης ηλικίας  οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει τα στάδια προετοιμασίας στα τμήματα βασικής, ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής είτε ξεκινάνε σε μεγαλύτερη ηλικία και καταλήγουν στο τμήμα της γενικής γυμναστικής.

Η Γενική Γυμναστική εξελίσσεται συνεχώς, με δυνατότητα συμμετοχής σε φεστιβάλ γυμναστικής αλλά και επίσημους διαγωνισμούς που στηρίζονται από τις ομοσπονδίες των χωρών και από τη Διεθνή ομοσπονδία γυμναστικής (F.I.G). Δεν απαιτεί πολύωρες προπονήσεις και δεν ανήκει στην κατηγορία του πρωταθλητισμού με κύριο χαρακτηριστικό της την άσκηση για όλους.

Τα βασικά στοιχεία του αθλήματος είναι ο πειραματισμός, ο αυθορμητισμός, η εκφραστικότητα και η ανακάλυψη νέων τρόπων γύμνασης που προσφέρουν υγεία και ευεξία. Συνδυάζει την κίνηση με την θεατρικότητα και την συνοδεία μουσικής επένδυσης καθώς και τη χρήση αυτοσχέδιων ή μη οργάνων.

Στα δικά μας προγράμματα το τμήμα γενικής γυμναστικής λαμβάνει μέρος μόνο σε festival γυμναστικής ενώ τα αγωνιστικά τμήματα γενικής γυμναστικής έχουν εκτός των άλλων και τις υποχρεώσεις των επίσημων αγώνων (contest).